Vlinderorchideeën van exceptionele kwaliteit

Opti-Flor combineert ouderwets vakmanschap met innoverende kweektechnieken. Tijdens het kweken worden de orchideeën tot wel 70 weken lang in vochtige en warme serres met de grootste toewijding verzorgd waardoor je grote, mooie en zware planten krijgt die uitzonderlijk lang bloeien. Iedere tak, knop en bloemblaadje is hoegenaamd perfect want elke plant wordt voor de verkoop op kleur, bloemdiameter, taklengte, levensduur en bloeiperiode geselecteerd.

Met een goede verzorging blijft de Phalaenopsis tot wel 6 maanden in bloei. Plaats je orchidee in een ruimte met een minimum nachttemperatuur van 18°C en maximum dagtemperatuur van 24°C. Zorg ervoor dat de plant veel licht krijgt, maar plaats hem nooit in direct zonlicht. Vermijd dus vensterbanken die op het zuiden gericht zijn. Geef de plant een keer per week water door zijn wortels 30 minuten in een emmer water te dompelen of maak gebruik van het ingenieuze Aquo Bewateringsysteem van Opti-Flor voor een optimale bewatering.

Gun je uitgebloeide orchideeën een rustpauze van 6 maanden voor je ze opnieuw in bloei brengt. Snoei de orchidee boven het tweede oog af om het uitschieten van ongewenste zijtakken te voorkomen. Laat ‘m twee maanden in een koele ruimte staan. Krijgt de plant nieuwe takken? Dan is het tijd om hem weer op zijn warme plek te zetten om de groei van  nieuwe bloemen aan te moedigen.